Захист персональних даних

Наша компанія протягом багатьох років консультує клієнтів з питань, пов’язаних із обробкою та захистом персональних даних. Ми є гідом для наших клієнтів у лабіринті українського та міжнародного законодавства, які частково схожі, але мають ряд принципових розбіжностей, що створює суттєві складності, передусім для міжнародних компаній, що працюють в Україні або з українськими партнерами.

У нас є унікальний досвід реалізації проектів у сфері обробки та захисту персональних даних в таких галузях як:

  • фармацевтична;
  • банківська;
  • автомобільна;
  • телекомунікаційна;
  • страхова;
  • рекламна;
  • IT;
  • рітейл;
  • готельна та туристична.

Завдяки нашій глибокій спеціалізації у цих сферах бізнесу та розумінню особливостей обробки персональних даних у кожній з них, ми надаємо власним клієнтам послуги найвищого рівня, використовуючи моделі та процедури, відпрацьовані на практиці та гармонізовані із законодавством Європейського Союзу.

Робота в цій сфері суттєво активізувалась та вийшла на новий рівень після ратифікації Україною Європейської Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та подальшого прийняття Закону України  «Про захист персональних даних», який набув чинності у 2011 році.

Незважаючи на те, що прийнятий закон орієнтований на законодавство Європейського Союзу, він містить ряд положень, що призводить до суттєвих складностей при його виконанні на практиці. Саме через це юристи Arzinger, базуючись на нашому досвіді та знанні міжнародних стандартів, були одними з перших, хто ініціював внесення змін до цього закону, і продовжують брати активну участь у різноманітних робочих групах, метою яких є розробка змін, які дозволять адаптувати закон під українські реалії та зробити його виконання можливим на практиці.

Наші послуги:

  • ідентифікація баз персональних даних та їх оптимізація;
  • розробка внутрішнього порядку захисту персональних даних;
  • розробка типових документів, пов’язаних із захистом персональних даних (згода суб’єкта персональних даних, повідомлення суб’єкту персональних даних про його права і т.п.);
  • реєстрація баз персональних даних в Державній службі України з питань захисту персональних даних;
  • проведення тренінгів для співробітників клієнтів з питань захисту й обробки персональних даних;
  • надання консультацій з питань захисту й обробки персональних даних як українським, так і закордонним компаніям;
  • перевірка діючих глобальних та регіональних процедур з захисту персональних даних на предмет відповідності законодавству України та відповідна їх адаптація.

Завдяки нашому досвіду та бездоганній репутації на ринку, компанія Arzinger була запрошена до участі у підготовці міжнародного довідника, присвяченого питанням захисту персональних даних – Getting the Deal Through – Data Protection and Privacy 2013, який вперше висвітлюватиме й українське законодавство про захист персональних даних.

Серед  клієнтів нашої практики захисту персональних даних ми можемо виділити таких світових лідерів у своїх галузях, як: Citibank, Walt Disney, Schwarzmüller, Bayer, MSD, Servier та Lumesse GmbH.

Ви можете надіслати нам повідомлення електронною поштою,
заповнивши наступну форму: